nap

Érkezés Limába

Larcomar

Limába érkezés után a reptérről transzfer visz a hotelbe.

nap

Limai városnézés

Lima főtere

A mai nap Lima városát három történelmi periódusában figyeljük meg: a hódítás előtti, a gyarmati és a modern várost. Az V. sz.-i "Huaca Pucllana" piramis megtekintésével kezdjük. Ezután meglátogatjuk Lima lenyűgöző történelmi központját: palotáit, kúriáit, templomait és tereit, majd a San Isidro lakókerületet, végül a Csendes-óceán felejthetetlen panorámájával zárjuk kirándulást, Miraflores negyedben. Járatunk indulásának megfelelően a transzfer (idegenvezető nélkül) a hoteltől a buszpályaudvarra visz, majd a Paracasba tartó menetrendszerinti járatra szállunk. Érkezéskor ismét privát transzfer vár ránk, és a hotelhez visz.

nap

Hajókirándulás a Ballestas-szigetekhez

Oroszlánfóka

Korán reggel irodánk képviselőjével a Chaco turistakikötőhöz megyünk, hogy motorcsónakba szállva elinduljunk a Ballestas-szigetek irányába. Tizenöt perc alatt jutunk el a gyertatartó, avagy kaktusz rajzolathoz, ahol idegenvezetőnk megosztja velünk e titokzatos alakzatot magyarázó elméleteket. Negyed óra múlva a Ballestas-szigetekhez érünk, ahol a partmenti sziklaképződményeken számos tengeri állatfajt, köztük oroszlánfókákat, guánószulákat, cséreket, humboldt-pingvineket, kormoránokat, csigaforgatókat, pelikánokat és rengeteg más madárfajt figyelhetünk meg, majd visszatérünk Paracas kikötőjébe. Ezután Huacachina oázishoz utazunk, idegenvezető nélkül, ahol meg is szállunk.

nap

Indulás Nascába

Cauchilla temető

A mai nap Ica városába indulunk, hogy aztán turistabusszal Nasca felé vegyük az irányt. Érkezéskor idegenvezető vár ránk és a hotelhez kísér. Ezután megtekintjük a Chauchilla nevű feltárt ősi temetőt, ahol rendkívül jó állapotban lévő múmiák találhatók, valamint a 12 sírhelyet (700 évesek) amelyek az Ica-Chincha kultúrához tartoznak. Ezt követően meglátogatjuk a kézműves műhelyeket, az ősi Nasca kutúra kerámiaművészetének replikáit és a higannyal történő aranymosási eljárást (nem érinthetik meg a higanyt).

nap

Nazca-vonalak repülőről

A kolibri

Reggel találkozunk idegenvezetőnkkel, akinek segítségével egy 30-35 perces sétarepülőzésre indulunk a fennsík fölött hogy megtekintsük a Nazca-vonalakat. Ezek a titokzatos rajzolatok a homok felszínében 350 km2-es területen találhatóak szétszórva és különböző állatokat és növényeket ábrázolnak, mint a pók, a majom, a kutya, a gyík, a kolibri, vagy a kondor. A rajzok 15-300 méterig váltakozó kiterjedésű, és körülbelül 30 centiméteres mélységű vájatok a homokos-kavicsos talajon.
Dr. Maria Reiche német régész szerint, aki életének jelentős részét a vonalak tanulmányozásának szentelte, ez a legnagyobb csillagászati naptár a Földön. A repülőút befejeztével idegenvezetőnk a hotelhez, majd a buszpályaudvarra kísér minket, ahol az Arequipa városába tartó járatra szállunk. Késő este érkezünk, de az idegenvezetőnk már vár minket és elkísér a szállodába.

nap

Arequipa megtekintése

Santa Catalina kolostor

Reggel helyi idegenvezető csatlakozik hozzánk egy arequipai városnézésre. Mivel minden látványosság a közelben van, gyalogosan indulunk útnak. Először a helyi piacot látogatjuk meg, ahol megismerkedhetünk Peru jellegzetes zöldségeivel és gyümölcseivel. Ezután a főtérre indulunk, ahol meglátogatjuk a La Compañía templom épületét és Arequipa főkatedrálisát. Ezután idegenvezetéssel bejárjuk a Santa Catalina kolostort amelyet 1580-ban építettek, és máig élnek apácák a falai között.

nap

Irány a Colca-kanyon

Colca-kanyon

A mai nap kora reggel kisbusszal indulunk útnak. Az utazás első szakaszában a vulkánok fenséges látványában gyönyörködhetünk, mielőtt elérjük a Pampa Cañahuas nemzeti parkot, ahol rövid időre megállunk hogy természetes környezetükben figyelhessük meg a vikunyákat. Ezt követően Pata Wasi-ba, egy andesi parasztközösségbe érkezünk a nemzeti park túlsó határánál. Itt megízlelhetjük a hagyományos andesi "Mate de Coca" (kokatea) főzetet, amellyel hatékonyan megelőzhető a "soroche", azaz magassági betegség. A túra legmagasabb pontja "Pata Pampa" hágó, amely 4820 méter magasságban helyezkedik el. Ezt követően, Chivay városához közeledvén gyönyörködhetünk a Colca kanyon sokszínű teraszaiban. Rövid látogatást teszünk Chivay főterén majd Coporaque falu felé vesszük az irányt ahol megállunk ebédelni (nincs benne az árban). Ebéd után idegenvezetőnk meginvitál minket egy rövid túrára a San Antonio romokhoz. Ezt követően a kisbuszhoz visszatérve a "La Calera" természetes hévízforráshoz indulunk, ahol élvezhetjük a hegyek övezte lenyűgöző alkonyatot. Ezen eseménydús napot követően a kisbusz visszavisz a szállodába.

nap

Kondorles

Puno és a Titicaca-tó

Rendkívül korai reggelit követően a híres "Cruz del Condor" kilátóhoz indulunk. Megérkezésünket követően elegendő idő áll rendelkezésre hogy élvezzük a kanyon mélységének lélegzetelállító látványát és lefotózhassuk a kondorkeselyűk röptét. Amint ezzel végeztünk Pinchollo falujába látogatunk ahol az Antahuilque kilátót tekintjük meg. A továbbiakban Maca és Yanque következik, majd megállunk ebédre (nincs az árban). Estére Puno városába érkezünk, és a szállóban nyugovóra térhetünk.

nap

Titicaca-tó: Amantani-sziget

Amantani-sziget

A mai nap egy csoportos kirándulásra indulunk Amantani szigetére, ahová a hajóút három órát vesz igénybe. A kirándulás folyamán kultúrális programokat és helyiekkel közös tevékenységeket végezhetünk a szigeten. A vendéglátó helyi család kínálja majd az ebédet, a szolgáltatásokért közvetlenül a családnak kell majd fizetni (nincs benne az árban). Megcsodálhatjuk a varázslatos kilátást a Titicaca-tóra.

nap

Titicaca-tó: Taquile-sziget

Taquile-sziget

A visszaúton megállunk a Taquile-szigeten, ahol ebéd vár. Ezután folytatjuk az utat Puno felé. Érkezés után a hotelhez visznek.

nap

Buszkirándulás Cuscóba

Andahuaylillas

Kora reggel Puno buszpályaudvarára visznek, ahol felszállunk a Cuscóba tartó turistajáratra. Az utazás körülbelül 10 órát vesz igénybe és az angolnyelvű idegenvezetést, az útközbeni látványosságok belépőjegyét és a büféebédet magában foglalja. Meglátogatjuk Pukara múzeumát, Raqchi ősi inka templomát, átmegyünk a La Raya hágón (a legmagasabb pont, 4800 méteren) és megnézzük Andahuaylillas kápolnáját, amit Dél-Amerika Sixtus-kápolnájának is becéznek. Késő délután Cuscóba érkezünk.

nap

Cusco és környéke

Cusco főtér

Ma városnézésre indulunk privát idegenvezetővel, aki először a város körüli romokat mutatja meg: Saqsayhuamán, Qenko, Puka Pukara, Tambomachay, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Cusco városára. A városközpontba visszatérve a Koricancha (A Nap Temploma) és a főtéren található katedrális megtekintésével fejezzük be a kirándulást.

nap

Az inkák Szent Völgye

Moray

A mai utazás célja az inkák Szent Völgye.  Megcsodáljuk a lélegzetelállító tájat az útközben található számos kilátóról, mielőtt elérjük első megállónkat, Maras falut. Itt az inkák előtti korszak óta sót termelnek. A közelben lévő földalatti folyó sós vizét párologtatják el a napon amiből csak a só marad vissza. Ezután Moray következik, az inkák mezőgazdasági kísérleti állomása. Lélegzetelállító látványt nyújtanak a völgyekbe körkörösen épített teraszok, melyekben ahol a különféle kukoricákat és egyéb növényeket tanulmányozták és nemesítették. Élvezhetjük lévő csöndes farmokat és a hely nyugodt légkörét. Délután visszatérünk a cuscói szállodánkba.

nap

Cusco: szabadnap

Inka köves utca

Szabad nap pihenésre. Élvezze Cusco hangulatát!

nap

Inka ösvény: első nap

Llactapata

Cusco Peru leglátogatottabb része. Az inkák Szent völgye és a Machu Picchu felhővárosa, mely a világ hét csodájának egyike, szintén hozzá tartozik a város látványosságaihoz. Ez a lenyűgöző kirándulás egy klasszikus négynapos túra a Machu Picchu felé, mely főleg azoknak az utazóknak felel meg, akik képesek rövid szünetekkel a napi nyolc órás túrát végigjárni. Ez a tempó ijesztően hangozhat némelyek számára, viszont a környék történelmi és természeti szépsége minden lépten-nyomon kárpótolja a túrázót. Az utolsó reggelen érkezünk meg Machu Picchu-hoz, így bőven marad idő a Cusco-i vonathoz való visszatérés előtt hogy felfedezzük magunknak a romokat.

Első nap: Cuscótól Wayllabamba felé                                                                                         
A hotelnél vesz fel személyszállítónk. A Machu Picchu-hoz vezető út 82. kilométerénél található Piskacuchu községig utazunk (2700m), amely az Inka ösvény kezdőpontja. Az Urubamba folyón átívelő híddal kezdődik a túránk, majd a bal partján indulunk el; majd az emelkedő végén egy kilátó legmagasabb pontjáról végre elénk tárul a lenyűgöző inka város, Llactapata látványa (2650m). A Kusichaca folyó által kivájt völgyben folytatjuk a túrát, majd körülbelül öt óra enyhe emelkedő után érjük el Wayllabamba közösséget (3000m/9840ft), ahol először állítunk tábort.

nap

Inka ösvény: második nap

Warmiwañuska

Wayllabamba - Pacaymayo: Reggeli után következik a túra legnehezebb része, egy 9 km-es meredek emelkedő. A meredek oldalú Llullucha völgyben megyünk fel egy gyors sodrású patak mellett, az őshonos queñua (ejtsd: kenyua) erdőségen keresztül. Az út egy nyitott emelkedőbe megy át, fennséges hegyszirtekkel szemben, ahogy felemelkedünk az első és egyben legmagasabb hágóra, amely a Warmiwañusca (4200m). Ezután az út leereszkedik az erdős Pacaymayo völgybe, ahol tábort verünk (3500m).

nap

Inka ösvény: harmadik nap

Wiñay Wayna

Pacaymayo - Wiñaywayna: Ez a leghosszabb és egyben legérdekesebb nap a régészeti lelőhelyek és a gazdag andesi flóra és fauna miatt. Pacaymayóból a második hágóhoz érünk, amely “Abra Runkurakay” névre hallgat (3970m). Amikor megérkezünk Sayacmarca-ba (3624m), gyönyörű félkör alakú, többszintes építményt találunk. Egy természetes alagúton átkelve jutunk el Phuyupatamarca-ba. Ez az egyik legteljesebb, legjobb állapotban megőrzött régészeti lelőhely az Inka ösvényen Machu Picchu felé, amely egy hegy legmagasabb pontján helyezkedik el. Phuyupatamarca jelentése "város a felhők felett".
Folytatjuk a túrát lefelé a Wiñaywayna kemping felé (2650m). Ez egy hatalmas inka komplexum, amely számos földművelési terasszal rendelkező mezőgazdasági központból, valamint külön vallási- és lakónegyedből áll. Ez a helyszíne a ma esti kempingnek is.

nap

Inka ösvény: érkezés Machu Picchura

Intipunku

Korán elindulunk Wiñaywaynából, hogy időben odaérjünk a Nap Kapujához (Intipunku), ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Machu Picchura. Ezután egy teljes idegenvezetős körbejáráson veszünk részt az inkák felhővárosában, amely kb. két órát tesz ki. Ezután marad még szabadidő a romváros egyéni bejárására, megtekintésére is.
Délután busszal a közeli Aguas Calientes-be utazunk, ahol a Cuscóba menő vonatra szállunk. Az Ollantaytambo vagy a Poroy vasútállomáson már vár minket az idegenvezető, aki elkísér a szállodába, ahol végre jól megérdemelten kipihenjük magunkat.

nap

Cusco: szabadnap

Inka köves utca

Szabadnap pihenésre. Cusco ősi szűk utcáinak bejárásával töltheti idejét.

nap

Érkezés a dzsungelbe

Tambopata-folyó

Reggel a járatunk indulásának megfelelő időpontban transzfer szállít a reptérre. Miután Puerto Maldonado-ba érkezünk, idegenvezetőnkkel a reptérről a kikötőbe visznek. A Tambopata folyón körülbelül kétórás hajóutat teszünk meg, a fedélzeten ebédet is kapunk. A Cayman Lodge Amazonie szállóban koktélpultos fogadást kapunk. Ezt követően a kunyhók megtekintése és szálláshelyünk elfoglalása következik. A délután végén egy kirándulásra indulunk hogy megfigyelhessük az éjszakai élővilágot és meghallgassuk az esőerdő éjszakai hangjait.

nap

Sátorozás a dzsungel ményén

Madárles

Egy korai reggelit követően elindulunk a Colorado agyagfalhoz amely 4½ óra hajóútra van a Tambopata folyón. Ez az egyik legnagyobb agyagfal a folyó mentén. Ebéd után a délután jelentős részét az agyagfal körüli ösvények bejárásával töltjük idegenvezetőnkkel. Az agyagfalhoz közel, a folyóparton verünk tábort.

nap

Hajnali papagájles

Agyagevő papagájok

Hajnalban kell felkelnünk hogy a papagájok és arák érkezését megtekinthessük. A természet egy olyan előadását láthatjuk, amely bizonyosan lenyűgözi majd. Azért gyűlnek össze a madarak ezeknél az agyagfalaknál hogy annak nyalogatásával bevigyék a gyümölcsök és magok elfogyasztásával bevitt méreganyagok semlegesítéséhez szükséges ásványi anyagokat és sókat. Átlagosan néhány száz ara és papagáj jelenik meg az agyagfalnál. Kék, sárga, zöld, és barna arákat és papagájokat figyelhetünk majd meg kék fejjel. Délelőtt egy túrára indulunk az esőerdőbe, hogy megkeressük a Tambopata nemzeti parkban fellelhető kilenc majomfajt. A túra után a “La Cascada el Gato” nevű vízesésnél ebédelünk. Lehetőségünk nyílik úszni egyet a vízesés aljánál, amennyiben kedvünk tartja. Délután visszatérünk a szálláshelyre ahol a folyóra tekintő függőágyakban élvezhetjük a naplementét.  Vacsora előtt még egy rövid hajókázásra indulunk hogy megfigyelhessük a kajmánokat és a vízidisznókat.

nap

Búcsú a dzsungeltől

A dzsungel a hajnali ködben

Érdemes korán felkelni a reggelihez hogy megtekinthessük a gyönyörű napfelkeltét, mielőtt visszaindulnánk Puerto Maldonado-ba. A selyemmajmok (wistiti) és a bőgőmajmok hangja végig fog kísérni a visszafelé tartó hajóúton. Idegenvezetőnk elkísér a reptérig és a beszállásig velünk marad, amennyiben bármire szükségük lenne. Cuscóba érkezvén a hotelbe transzfer visz.

nap

Cusco - Lima - Trujillo repülőút

Trujillo főtere

Az előre egyeztetett időpontban a reptérre visznek, hogy Limán keresztül Trujillóba repüljünk. Trujillóban helyi idegenvezető kíséretében a szállásra visz a transzfer.

nap

Trujillo városnézés

Színkavalkád

Reggeli után városi körutazásra indulunk az "örök tavasz városában". Meglátogatják a főteret, az Iglesia de Merced templomot, valamint az Iturregui-palotát és egyéb lenyűgöző építményeket. Ezután a régészeti múzeumot tekintjük meg. A délután szabad.

nap

Chan Chan és a Hold Temploma

Chan Chan

A mai napot a Trujillo körüli látványosságok megtekintésével töltjük. Először a "Huaca de la Luna" - a Hold Templomát látogatjuk meg, amely a Moche kultúrához kötődik (i.sz. 100-750) amely gyönyörű falfestményeiről híres. Ezután a "Huaca Arcoiris" - Szivárvány templommal, amely a Chan Chan komplexumnak egy restaurált szertartási része. Ezt követően Huanchaco híres partmenti városkájába látogatunk. Ez a hely nádcsónakjairól nevezetes, melyek helyi neve “caballitos de totora”. Ezeket halászatra használják, már sokkal az inkák megjelenését megelőző korok óta. Délután a túrát Chan Chan, a chimú kultúra fővárosának (i.sz. 850-től 1470-ig) meglátogatásával zárjuk, amely egyben Amerika legnagyobb agyagvárosa is.

 

nap

Régészeti kirándulás

A Hold temploma

Reggel félnapos túrára indulunk a Huaca el Brujo régészeti lelőhelyhez, amelyet a moche, wari és az inka kultúra is használt a hóditások idejéig. Megtekinjük a Señora de Cao múzeumot is, ahol az első, hódítások előtti vezető beosztású nő leletei találhatóak. Délután a buszpályaudvarra indulunk és felszállunk a Chiclayo felé taró buszra (kb. 3 órás út). Ezt követően a transzfer a hotelbe visz.

nap

Aranykiállítás és piramisnéző

Chiclayo főtere

A napot a Huaca Rajada régészeti komplexumának megtekintésével kezdjük, ahol 1987-ben a Moche kultúra méltóságának (Señor de Sipán) maradványait találták meg. Ezt követően a Tumbas Reales múzeum következik ahol a Señor de Sipán maradványait tekintjük meg, amely Latin Amerika legfontosabb lelete az elmúlt 30 évben. A lelet egy lenyűgöző aranytárgy-gyűjteményt foglal magába. Délutáni látványosságunk Túcume ahol 26 piramist látogatunk meg, melyeket a Lambayeque kultúra épített (i.sz. 750-1375.).

nap

Chiclayo városnézés

Tumbas Reales múzeum

Reggel idegenvezetéssel körbejárjuk Chiclayo városát ahol megtekinthetjük a Boszorkánypiacot és megtudhatunk sokmindent a perui hitvilágról és hagyományokról. Délután a Limába induló repülőjárathoz szállítanak, ahol majd transzfer visz a hotelhez.

nap

Hazaindulás

Reggelit követően transzfer visz a reptérre.

Hasonló körutak

Hasonló körutak

Sivatagtól dzsungelig

Sivatagtól dzsungelig

21 nap 869 000 Ft

A körút Peru mindhárom nagy földrajzi régióját bejárja: a Csendes-óceán menti sivatagos partvidéken kezdődik, ahol többek között Limát, a fővárost, és Nazca-vonalakat tekintjük meg. Ezután az Andok magashegyi vidékét járjuk be, ahol Arequipa városa és a Titicaca-tó után Cusco ősi inka fővárosát és a közeli Machu Picchu fellegvárat csodáljuk meg. Végül leereszkedünk az Amazonas-medencét betöltő dzsungelek végtelen rengetegébe, hogy közelről szemügyre vehessük a világ tüdejének változatos élővilágát.

Bővebbenbővebben
Ősi misztikumok nyomában

Ősi misztikumok nyomában

15 nap 609 000 Ft

A főváros, Lima többezeréves történelmi emlékeinek megtekintése után délre indulunk a parti sivatag felfedezésére. A Ballestas-szigetek hihetetlen tengeri élővilágának csónakról való megfigyelése után a Nasca-vonalak titkának megfejtése vár ránk. Ezután Arequipa vulkánjaiban és fehér utcáiban gyönyörködhetünk, majd a tekintélyes kondorkeselyű röptét lessük meg. A Titicaca-tó csodás szigeteinek meglátogatását követően az inkák fővárosába, Cuscóba utazunk, majd a közeli Szent Völgyet és végül a híres Machu Picchu felhővárost csodáljuk meg.

Bővebbenbővebben
Andesi felfedezés

Andesi felfedezés

11 nap 429 000 Ft

A körút elején megismerkedünk Peru óceánparti fővárosával, Limával, majd a déli nagyváros, Arequipa látnivalóit tekintjük meg. A Colca-kanyon érintetlen természeti csodái és a Titicaca-tó úszó nádszigetei után a kimaradhatatlan Cusco és Machu Picchu lesznek a körút utolsó állomásai.

Bővebbenbővebben
Hegyektől dzsungelig

Hegyektől dzsungelig

7 nap 329 000 Ft

Az inkák fővárosán, Cuscón és a Machu Picchun kívül megismerjük az Amazonas-medence csodálatos természeti szépségét. Az ősi kultúrákkal való négynapos ismerkedés után két napig a dzsungel mélyének hihetetlenül változatos faunáját és flóráját csodálhatjuk meg testközelből.

Bővebbenbővebben
Időtartam 30 nap
Irányár 1 099 000 Ft
 utasonként, repjegy nélkül
Nehézség nehéz
Tetszik? Induljon!
Körutaink teljes mértékben alakíthatók és az év bármely napján lehet indulni!